Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kinevezések a rendőri állományban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték a rendészeti tanintézmények végzős hallgatóit tegnap a Megyeháza Dísztermében. A 62 végzős szakközépiskolás és főiskolás közül öten tiszti, ötvenheten pedig tiszthelyettesi kinevezési parancsot vehettek át. - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állománya így 26 fővel, a Dunaújvárosi 11 fővel, a Móri és a Sárbogárdi 5 fővel, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig 8 fővel gyarapodott. Ezen kívül Csiszek Tibor rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője három hadnagy hölgyet és egy rendőrzászlóst nyomozóvá nevezett ki, egy frissen végzett leendő nyomozót pedig az augusztus 20-i, központi állami ünnepségen neveznek ki elsőtisztté.

 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
Közoktatási megállapodás Sukoró, Jenő és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageMegállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata Jenővel és Sukoróval ma délelőtt a Városházán. Ennek értelmében Jenő felső tagozatos diákjai a Táncsics Mihály Általános Iskolában tanulnak szeptembertől, a sukorói iskola pedig a Felsővárosi Általános Iskola tagintézményévé válik, azaz a gyermekek az első négy osztályt lakóhelyükön végezhetik el, ötödiktől viszont már Székesfehérvárra kell járniuk. Így nő a megyeszékhely oktatási intézményeinek kihasználtsága, s a kiegészítő normatívát is igénybe tudják venni.

 
Új térképe van Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Bemutatták Székesfehérvár új térképét a megyeszékhelyen, amelyen a város területét érintő legújabb változások, s a még folyamatban lévő beruházások is láthatók - például a Várkapu Ipari Park, Csala, illetve az újonnan kiépített kisebb-nagyobb buszmegálló-helyek -. A falitérképet a legalább öt főt foglalkoztató cégek díjmentesen kaphatják meg, ha jelentkeznek a projektet megvalósító Stiefel Eurocart Kft.-nél. A kiadványt jelenleg 3000 példányban nyomtatták ki.

 
Tiltakozzunk együtt! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 02.

ImageA 2007. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmával felavatott „Áldozat” című 56-os emlékmű bronz részét, Hermann Zsolt szobrászművész alkotását 2008. július 1-re virradóra ellopták, és a szobor gránit talapzatát megrongálták. A gyalázatos tettesek által okozott kár felbecsülhetetlen. Kérjük Gárdony együttérző, a színesfémtolvajlás ellen tiltakozó polgárait, hogy július 3-án csütörtökön este 19 óra 30 perckor a Gárdonyi Katolikus Templom előtti Hősök terén jelenjenek meg. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánl fel Gárdony Város Önkormányzata.

 
Open Space workshop a társadalmi felelősségvállalás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageOpen Space workshop-ot tartottak a „Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A program címe: „Személyes felelősségünk Székesfehérvár épített és természeti értékeinek megóvásában” volt, facilátora pedig Farkas Tamás tanácsadó és Lőrincz Réka EU és CSR szakértő.

Tovább...
 
Tágasabb tér fogadja az ügyfeleket a Fejérvíznél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

A Fejérvíz Zrt. Számlázási és Pénzügyi Ügyfélszolgálati Irodája immár egy új, akadálymentesített, ügyfélhívó rendszerrel ellátott helyiségben fogadja a székesfehérváriakat. A Fejérvíz dolgozói hétköznapokon 7:30-14:30-ig várják a fogyasztókat ügyintézés céljából, ám tervben van a félfogadási idő kibővítése, amely jobban igazodna a lakosság igényeihez. Ezen kívül létrehozták az elektronikus ügyfélszolgálatot is. Ennek elérhetősége: http://www.fejerviz.hu/Elektronikus_ugyfelszolgalat.php

 
Irány az Állatkert! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageSzékesfehérvárról is nagyon sok család utazik el a nyári szabadság ideje alatt a Veszprémi Állatkerbe, ahol nemcsak a különböző vadállatok látványa jelent vonzóerőt a gyermekek számára, hanem az állatsímogató és az ügyességi játékok is. A "nyomkeresőben" például az oroszlán, zebra, medve, gólya stb. lábnyomát kell felismerni, a madárházban vállunkra ülnek a kis makik, s még számtalan meglepetés várja a látogatókat...

Tovább...
 
Semmelweis Nap a Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 01.

ImageA Semmelweis Nap alkalmából ünnepi ülést rendeztek ma a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában. A program során a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) területi szervezetének nevében Egyed Imréné elnök elismerő okleveleket nyújtott át a kiemelkedő szakmai munkát végző egészségügyi dolgozóknak. A nap folyamán tudományos előadások is elhangoztak többféle témakört felölelve: szó volt a Primer spontán pneumothoraxról, a plasztikai sebészeti beavatkozásokról, valamint a koraszülött ellátásról.

 
<< Első < Előző 1841 1842 1843 1844 1845 1846 1847 1848 1849 1850 Következő > Utolsó >>

Eredmények 20307 - 20317 / 20484